Parhaat strategiat vanhemmille lasten juhlavaatteiden ostamiseen
- Lifestyle

Parhaat strategiat vanhemmille lasten juhlavaatteiden ostamiseen

Lasten juhlavaatteiden ostaminen voi vanhemmille olla hankalaa, sillä lapset eivät viihdy juhlavaatteissa, ne ovat kalliita yksittäisostoksia, joille ei paljon tule jälkeenpäin käyttöä eikä vaateostoksilla käyminen yleensäkään lasten kanssa ole helppoa. Koulujen juhlakausi saattaakin aiheuttaa vanhemmille ylimääräistä stressiä, sillä omien lasten haluaa kaikesta huolimatta näyttävän hyvältä juhlissa ja niissä otetuissa kuvissa, vaikka se tarkoittaisinkin sovituskopissa tuskastelua. Tässä artikkelissa kerromme viisi vinkkiä siihen, miten lasten vanhemmat voivat ostaa lapsilleen juhlavaatteita ilman kyyneleitä.

  1. Kysy lapsilta, millaiset vaatteet hän haluaa juhlaan. Lapselta kannattaa kysyä etukäteen, millaiset vaatteet hän haluaa juhlaansa. Lapsi tykkää siitä, että häneltä kysytään mielipidettä ja yhteysymmärrys vaateostoksilla syntyy helpommin lapsen kanssa, kun tietää millaisista vaatteista hän pitää. Asioista keskusteleminen myös helpottaa lasta ymmärtämään esimerkiksi sen, miksi lapsi ei voi saada kaikkein kalleinta vaatetta tai epäkäytännöllisimpiä kenkiä. Jokaisella lapsella on oma maku vaatteiden suhteen, jota vanhempien ei pitäisi vähäksyä. Lasta voi pyytää jo ennen juhlakauden alkamista näyttämään kaupassa, millaisista vaatteista hän pitää, jotta ostohetkellä valinta on helpompi tehdä.
  2. Osta lapselle juhlavaatteet verkosta.Lasten juhlamekot saa helposti ostettua verkkokaupasta, jos lapsen kanssa ei jaksa lähteä kauppoihin ostoksille. Nettishoppailu on tämän hetken stressittömin ja yksinkertaisin shoppailumuoto, jota kannattaa käyttää hyväksi kiireisessä lapsiperhearjessa. Lapsen kanssa voi helposti tietokoneelta käsin katsoa, millaisista vaatteista hän pitää ja shoppailuhetken voi lopettaa heti kun lapsi väsähtää ja kadottaa keskittymiskykynsä ja sitä voi jatkaa myöhemmin sopivamman ajankohdan löydyttyä juuri siitä, mihin sen jätti. Nettikaupoissa on paljon enemmän valikoimaa lapsille kuin ketjuliikkeissä, joten siitäkin syystä nettishoppailu kannattaa.
  3. Mene kauppaan lasten kanssa, kun he eivät ole kiukkuisia. Lasten kanssa shoppailu onnistuu parhaiten silloin, kun lapset ovat hyvin levänneitä ja hyvällä tuulella. Väsyneiden ja nälkäisten lasten kanssa kauppaan ei kannata mennä tai lopputuloksena voi olla todellinen katastrofi. Aamupäivä viikonloppuna on parempi hetki shoppailla lasten kanssa vaatteita kuin arki-ilta, jolloin lapset ovat päiväkodin ja koulun jäljiltä väsyneitä. Shoppailupäivän yhteyteen kannattaa keksiä jotain muuta lapsen mielestä kivaa aktiviteettia, kuten vaikkapa herkullinen ravintolalounas tai sisäleikkipuistossa vierailu sitten, kun ostokset tehty.
  4. Hyödynnä vanhoja juhlavaatteita. Jokaisen juhlaan ei lapsille tarvitse ostaa uusia vaatteita, vaan vanhoja vaatteita voi hyödyntää niin kauan kun ne menevät lapsen ylle ja ovat hyvässä kunnossa. Jokaisella lapsella on varmasti oma suosikkivaate, joka sopii juhlaan ja on lapsen mielestä sata kertaa parempi kuin uusi vaate. Vanhoja vaatteita hyödyntämällä säästää rahaa. Myös kirppiksiltä kannattaa metsästää lasten vanhoja juhlavaatteita, sillä hyväkuntoisen ja kauniin vaatteen voi käytettynä löytää paljon edullisemmin kuin uutena.
  5. Valitse vaatteet vaatekaupasta etukäteen. Helpoiten tietysti pääsee jos kaupasta ostaa vaatteet lapselle ilman lapsen läsnäoloa. Toisaalta tällä strategialla huudot ja itkut joutuu kuuntelemaan kotona, jos lapsi ei olekaan tyytyväinen vanhempien valitsemiin vaatteisiin.
  6. Shoppaile ostoskeskuksessa. Jos kauppaan kuitenkin päättää mennä nettishoppailun sijaan, kannattaa vaihtoehdoksi valita suurikokoinen ostoskeskus, josta kaikki tavallisimmat vaatekaupat löytyvät helposti. Ostoskeskuksessa on helppo mennä lastenrattaiden tai useamman lapsen kanssa ja lasten tarvikkeet voi jättää lukolliseen säilytyslokeroon vaikka koko päiväksi. Ostoskeskuksissa lapsille on myös tarjolla muuta viihdykettä ja ravintoloista saa lapsiperheille sopivaa ruokaa.

Näillä vinkeillä lasten juhlavaatteiden ostaminen onnistuu seuraavana juhlasesonkina helpommin ja halvemmin kuin aiemmin eikä vanhempien tarvitse odottaa tulevia juhlia stressaantuneena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *